Update: PSV bevestigt komst van verdediger: uitzicht op definitief verblijf

Update: PSV bevestigt komst van verdediger: uitzicht op definitief verblijf

27-06-2016 13:20
14

PSV heeft de transfer van Thomas Deng afgerond. Dat meldt De Telegraaf. Volgens het Eindhovens Dagblad worden de laatste details afgerond. Deng wordt voor één seizoen gehuurd van Melbourne Victory. 

Maandag wordt Deng verwelkomd in Eindhoven. Hij zal diezelfde dag nog een medische keuring afleggen en zich daarna aansluiten bij Jong PSV. De Eindhovenaren huren Deng voor één jaar omdat ze eerst willen zien hoe de negentienjarige verdediger zich aanpast. Daarna zal worden besloten of er tot een definitieve transfer wordt overgegaan. 

Deng is een in Kenia geboren verdediger die afgelopen seizoen doorbrak in de Australische competitie. Hij kan als centrale verdediger en als rechtsback uit de voeten. Deng wordt gehuurd van Melbourne Victory en speelde in het verleden voor de Western Eagles FC.

PSV probeert volgens De Telegraaf ook Japanner Ritsu Doan te huren, maar zijn club Gamba Osaka ligt dwars. Een huurtransfer lijkt daarom niet in het verschiet te liggen.

Update 27-6 10.36 uur: Thomas Deng is in Eindhoven gearriveerd om zijn huurtransfer naar PSV af te ronden. De negentienjarige verdediger, die één jaar gehuurd wordt van Melbourne Victory en zich in eerste instantie zal aansluiten bij Jong PSV, kwam maandagochtend op de Herdgang aan, zag het Eindhovens Dagblad.

Update 27-6 13.20 uur: Thomas Deng heeft zijn overstap naar PSV afgerond. De verdediger wordt voor één jaar gehuurd van Melbourne Victory. Maandagmiddag zette het negentienjarige talent zijn handtekening onder het contract, zo bevestigde PSV. Als hij voldoet, tekent hij na dit seizoen een verbintenis tot medio 2019.