'De Boer en Van Gaal schoppen het met opvallende derde kandidaat tot shortlist'

'De Boer en Van Gaal schoppen het met opvallende derde kandidaat tot shortlist'

24-06-2016 18:44
3

Frank de Boer en Louis van Gaal hebben het bij AC Milan inmiddels tot een shortlist geschopt waar drie namen op staan. Naast de Nederlandse coaches is opvallend genoeg ook Unai Emery in beeld bij de Rossoneri, meldt La Gazzetta dello Sport.

De doorgaans goed ingevoerde Italiaanse krant meldde begin deze week al dat De Boer en Van Gaal tot de kandidaten behoren. Ook Christian Brocchi (huidige coach), Marco Giampaolo (Empoli) en André Villas-Boas werden genoemd, maar zij zouden nu zijn afgevallen.

Of Van Gaal na Manchester United zin heeft om een nieuw avontuur aan te gaan, is de vraag. Emery wordt al genoemd als nieuwe coach van Paris Saint-Germain, waardoor De Boer wel eens in poleposition zou kunnen liggen. De zaakwaarnemer van de voormalig Ajax-trainer noemde het al 'een enorme eer' mocht zijn cliënt aan de slag gaan in San Siro.

Momenteel proberen Chinese investeerders voor 750 miljoen euro een meerderheidsbelang in Milan te verwerven. De Chinezen willen een buitenlandse trainer aanstellen, maar mede-eigenaar Silvio Berlusconi ziet liever een Italiaan op de bank. Zijn voorkeur gaat nog wel uit naar Brocchi of Giampaolo.