Update: Eriksen laat van zich horen op Twitter: 'Heel raar nieuwsbericht!'

Update: Eriksen laat van zich horen op Twitter: 'Heel raar nieuwsbericht!'

24-06-2016 23:13
37

Oorlogstaal van Martin Schoots, de zaakwaarnemer van Tottenham Hotspur-ster Christian Eriksen. In gesprek met La Repubblica benadrukt hij vrijdag dat de Brexit mogelijk gevolgen heeft voor de toekomst van zijn cliënt in Londen. 

Het feit dat het Verenigd Koninkrijk de EU gaat verlaten, is waarschijnlijk héél slecht nieuws voor clubs uit de Premier League. Spelers zonder Brits paspoort die te weinig interlands op hun naam hebben staan, krijgen namelijk mogelijk geen werkvergunning meer in Engeland. Schoots beseft de ernst van de situatie. 

"Iedereen onderschat wat er nu gebeurt", aldus de Nederlandse spelersmakelaar. "De waarheid is dat de werkvergunning van ongeveer de helft van de huidige spelers uit de Premier League over een tijdje niets meer waard is. Als dat inderdaad gebeurt, dan zorg ik ervoor dat Eriksen vertrekt bij Tottenham." De 24-jarige Eriksen maakte in 2013 de overstap van Ajax naar Spurs. In Londen heeft de international nog een contract tot medio 2018. 

Update 23.13: Eriksen zelf heeft vrijdagavond via Twitter gereageerd op de uitlatingen van Schoots. Beter gezegd: hij heeft de uitlatingen ontkend. 'Heel Raar nieuwsbericht! Mijn zaakwaarnemer heeft helemaal niets gezegd over dit onderwerp!', aldus de Deense spelmaker van Spurs. Onduidelijk is nog hoe de uitspraken van Schoots in La Repubblica terecht zijn gekomen.