'Bedrijvig Cambuur zet hoog in en klopt in Alkmaar aan voor bankzitter'

'Bedrijvig Cambuur zet hoog in en klopt in Alkmaar aan voor bankzitter'

24-06-2016 20:31
2

SC Cambuur is nog lang niet klaar op de transfermarkt. Volgens het Friesch Dagblad zoekt de degradant met name in aanvallend opzicht versterking. Robert Mühren (AZ) zou op het transferlijstje van technisch directeur Henry van der Vegt staan. 

Mühren (27) scoorde tussen 2011 en 2014 aan de lopende band namens FC Volendam. AZ legde hem voor drie jaar vast, maar in Alkmaar is de aanvallende middenvelder c.q spits nooit écht uitgegroeid tot een vaste waarde. Tijdens zijn debuutseizoen in het AFAS Stadion kwam Mühren tot zeventien optredens (vier goals) in de Eredivisie. Afgelopen jaargang deed hij achttien keer mee. Slechts één keer liet hij het net bollen. 

Of AZ bereid is om mee te werken aan een verhuur of verkoop van Mühren, die nog vastligt tot medio 2017, is onduidelijk. Cambuur heeft een spits nodig na het vertrek van zowel Rai Vloet als Kevin van Veen. Zij werden afgelopen halfjaar gehuurd van respectievelijk PSV en Scunthorpe United. In de afgelopen weken versterkte de formatie uit Leeuwarden zich al met onder meer Chiro N'Toko, Raymond Gyasi en Gino Bosz.