Hiddink somber: 'Het is niet zo dat ik op het puntje van mijn stoel zit'

Hiddink somber: 'Het is niet zo dat ik op het puntje van mijn stoel zit'

24-06-2016 22:53
2

Guus Hiddink hoopt dat de amusementswaarde van het EK in Frankrijk snel gaat stijgen. De afgelopen drie weken heeft de voormalig bondscoach van Oranje zich namelijk niet echt vermaakt. 

Dat vertelt Hiddink in gesprek met de NOS. "Wat ik ervan vind? Tja, als je zelf niet betrokken bent... Het toernooi is nog niet zo dat ik op het puntje van mijn stoel zit. We zien Albanië, IJsland. Tja. Maar dat zijn landen die hier wel zijn. En die zich nog redelijk kunnen manifesteren. Vroeger was het zo als je tegen Albanië speelde, dat je van tevoren dacht: hoeveel wordt het, 4-0 of 5-0? IJsland? 3-0? Maar dat is allemaal niet meer", vervolgt hij. 

Hiddink hoopt dat de Belgen het ver gaan schoppen. "Ik heb met een paar jongens gewerkt. Daar zag je, toen ze achter kwamen, dat ze meer als team gingen spelen."

"Het enige wat ik jammer vind, is dat Moussa Dembélé er waarschijnlijk niet bij gaat zijn. Ik vind dat één van de mannen die een aanval heel goed kan voorbereiden. Zodat de rest van de aanvallers relatief makkelijk tegen het strafschopgebied kunnen aanspelen. En Hazard moet nu mooie wedstrijden laten zien."