NAC deelt op voorspraak van Ten Rouwelaar contract uit: 'Weet wat z'n potentie is'

NAC deelt op voorspraak van Ten Rouwelaar contract uit: 'Weet wat z'n potentie is'

24-06-2016 23:24
6

NAC Breda heeft het contract van Andreas Noppert met twee jaar verlengd. Via de officiële kanalen meldt de Jupiler League-club dat de contractverlenging op voorspraak van Jelle ten Rouwelaar plaats vond. 

De 22-jarige Noppert maakte twee jaar geleden de overstap van sc Heerenveen naar Breda. Sindsdien fungeerde hij in het Rat Verlegh Stadion als reservekeeper achter Ten Rouwelaar. Laatstgenoemde stopte er aan het einde van afgelopen seizoen mee. Noppert lijkt nu het stokje over te nemen van de routinier.

"Andries en ik hebben twee seizoenen lang intensief met elkaar samengewerkt, dus ik weet precies wat zijn potentie is", legt Ten Rouwelaar - inmiddels keeperstrainer bij De Parel van het Zuiden - uit.

"Hij is nog jong en heeft nog een heel leven voor zich, maar op de lange termijn kan hij uitgroeien tot een volwaardige basisspeler. Daar gaan wij samen keihard aan werken." Eind vorig seizoen maakte Noppert zijn debuut in het betaald voetbal. Trainer Marinus Dijkhuizen stelde de jongeling op tegen Almere City.