Nieuw conflict bij FC Twente: 'Ik wil niet nog meer ellende aan de kop'

Nieuw conflict bij FC Twente: 'Ik wil niet nog meer ellende aan de kop'

25-06-2016 08:37
63

Tussen het bestuur van FC Twente en enkele vooraanstaande financiers is een conflict ontstaan. Volgens de financiers, onder aanvoering van Dik Wessels, moeten de huidige commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts vertrekken. Ook directeur Onno Jacobs zou moeten opstappen.

Dat meldt het regionale TC/Tubantia. Eén van de voornaamste redenen van deze eis is het akkoord gaan van FC Twente tot het betalen van een schadevergoeding van 1,7 miljoen euro aan gedupeerde Eredivisieclubs. Volgens FC Twente was er echter geen ontkomen aan het betalen aan. "Onze bestuurders hebben die claim van Eredivisie CV van vijf miljoen weten terug te brengen naar 1,7 miljoen, maar aan betalen was niet te ontkomen", aldus woordvoerder Marcel Wendrich.

Tegenover de krant laat Wessels weten dat het bestuur van FC Twente en de groep met investeerders niet op één lijn zitten. "Ja, er is een behoorlijk verschil van mening. Maandag praten wij met elkaar en moet FC Twente ons cijfers presenteren. Daar hangt veel van af. Ik haak niet af als het om geld gaat, maar ik wil niet nog meer ellende aan de kop", besluit Wessels.