EK-verrassing Ierland flink teleurgesteld in UEFA: Het is oneerlijk

EK-verrassing Ierland flink teleurgesteld in UEFA: "Het is oneerlijk"

25-06-2016 09:15
19

Ierland speelt zondag in de achtste finale van het EK tegen Frankrijk, maar The Boys in Green kunnen op de steun van slechts vierduizend fans rekenen. Meer kaarten zijn er voor de Ieren niet beschikbaar voor het duel in Lyon, waar 58.000 mensen in het stadion kunnen. De Ieren vinden dit oneerlijk.

"We zijn serieus teleurgesteld dat niet meer fans naar de wedstrijd kunnen. Dat is het gevoel in de groep. Het lijkt mij oneerlijk voor de supporters", laat Roy Keane, assistent van bondscoach Martin O'Neill, weten aan The Guardian. "Je zou verwachten dat het thuisland wat extra kaartjes krijgt, maar dit is veel meer."

"Het is oneerlijk, zeker als je ziet wat de Ierse fans dit toernooi hebben gebracht. Ik dacht de we misschien vijftien- of twintigduizend fans in het stadion hadden. We kunnen er niets aan doen", vervolgt Keane, die nog een voordeel voor de Fransen aanstipt: het verschil in rust. Frankrijk kwam afgelopen zondag voor het laatst in actie, voor Ierland was dit afgelopen woensdag.

"Als je mij vraagt: vind je zeven dagen hersteltijd beter dan vier? Dan, ja, daar kun je niet omheen", meent de voormalig middenvelder van onder meer Manchester United.