In het kort: 'Quincy' scoort voor Heerenveen, Petrovic pakt eerste zege bij ADO

In het kort: 'Quincy' scoort voor Heerenveen, Petrovic pakt eerste zege bij ADO

25-06-2016 22:50
9

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Petrovic begint nieuwe baan met oefenzege
Zeljko Petrovic is met een zege begonnen aan zijn nieuwe baan bij ADO Den Haag. De Haagse eredivisionist was in het eerste oefenduel met 0-4 te sterk voor de amateurs van HVV Laakkwartier. De amateurclub hield in de eerste helft knap stand tegen ADO; de ruststand op het Laakkwartier-terrein was 0-0. Pas in de tweede helft ging ADO op weg naar de zege, toen Dennis van der Heijden kort na rust de score opende. Via Ruben Schaken, Mathias en Kevin Jansen liep de ploeg van Petrovic uiteindelijk uit naar een ruime overwinning (4-0).

Noodlijdend Twente begint voorbereiding met winst
FC Twente is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een eenvoudige zege. Amateurclub EMOS werd met 0-6 aan de kant gezet door de Tukkers, waar Ninos Gouriye zijn rentree maakte in het shirt van Twente. Gouriye keerde een paar maanden geleden terug van een kortstondig avontuur bij het Roemeense Astra Giurgiu. Gouriye houdt zijn conditie op peil bij zijn oude club, waar hij zijn debuut in het betaalde voetbal maakte. De aanvaller kwam in de tweede helft in het veld en luisterde zijn rentree op met twee doelpunten in tien minuten.

Stagiare Owusu-Abeyie helpt Heerenveen aan oefenzege
SC Heerenveen heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen eenvoudig gewonnen. De ploeg van nieuwe trainer Jurgen Streppel was met maar liefst 8-1 te sterk voor amateurclub VV Heerenveen. De meest opvallende naam aan de kant van de Eredivisionist was Quincy Owusu-Abeyie. De voetbalnomade, die in 2005 furore maakte op het WK onder 20 in eigen land, nam in de eerste helft twee doelpunten voor zijn rekening. De proefspeler was verantwoordelijk voor de 1-0 en de 3-0.

Nog geen aanstelling Kuipers

Björn Kuipers moet blijven wachten op zijn volgende EK-duel. Voor de wedstrijden van maandag geeft de UEFA de Turkse scheidsrechter Cuneyt Cakir de leiding over Italië - Spanje. De Sloveen Damier Skomina fluit het treffen tussen Engeland en IJsland. Kuipers is zondag wel vierde official bij Duitsland - Slowakije.

Benson duikt op bij RKC
Fred Benson traint de komende periode mee bij RKC. In eerste instantie doet de aanvaller dat om zijn conditie op peil te houden. "De komende periode zullen we daarnaast gebruiken om te kijken of het van beide kanten bevalt en we zullen daarna gezamenlijk een eventueel vervolg bepalen", laat directeur Remco Oversier weten op de website van de Brabanders.

Berger technisch directeur
Han Berger is vanaf de heden de nieuwe technisch directeur van Sydney FC. De Nederlander was al als bestuurslid actief bij de Australische club en zal dat ook blijven doen. "Met zijn enorme ervaring op het hoogste niveau kunnen wij geen betere directeur wensen op deze belangrijke post van de club", aldus voorzitter Scott Barlow.

Leonardo duikt op in Eindhoven
Leonardo de Vitor Santiago - voetbalnaam Leonardo - is opgedoken bij FC Eindhoven. De 33-jarige Braziliaan is momenteel clubloos en hoopt bij de Jupiler League-formatie een contract af te dwingen. Leonardo is een oude bekende van Ricardo Moniz, de nieuwe trainer aan de Aalsterweg. In het verleden speelde de vleugelaanvaller voor onder meer Feyenoord, NAC Breda en Ajax. 

Verrassend dreamteam Gullit
Op de website van de UEFA heeft Ruud Gullit zijn favoriete EK-elftal mogen samenstellen. Het Oranje-icoon kiest voor onder meer drie Duitsers (Neuer, Hummels en Hector) én Ajacied Arek Milik. De UEFA blunderde in eerste instantie door Aaron Ramsey op te stellen als speler van Engeland. De Arsenal-ster is natuurlijk afkomstig uit Wales. Die fout werd snel gecorrigeerd. De jonge Portugees Renato Sanches is een opvallende naam in het dreamteam van Gullit.