Bosz verwelkomt veel jonkies bij eerste training; achttal sluit later aan

Bosz verwelkomt veel jonkies bij eerste training; achttal sluit later aan

25-06-2016 11:29
25

Ajax staat op het punt om aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen te beginnen. Aanstaande woensdag staat de eerste veldtraining onder kersvers trainer Peter Bosz op het programma. De 52-jarige oefenmeester mag het met een groep van rond de twintig man doen.

Jongelingen Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Vaclav Cerny, Kasper Dolberg, Frenkie de Jong en Robert Muric sluiten allemaal aan bij het eerste elftal, weet Voetbal International. Internationals Jasper Cillessen, Kenny Tete, Joël Veltman, Riechedly Bazoer, Arek Milik en Lasse Schöne voegen zich later bij de selectie. Zij krijgen extra rust vanwege eerdere interlandverplichtingen. Ook versterkingen Mateo Cassierra en Davinson Sanchez zijn er woensdag nog niet bij.

Bosz zit op 12 juli voor het eerst op de bank bij Ajax als de Amsterdammers het in een oefenwedstrijd opnemen tegen de amateurs van AFC. Verder speelt de Nederlandse recordkampioen nog oefenduels met AA Gent en Krylya Sovetov. De competitie begint voor Ajax op 7 augustus, met een uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Sparta.