'Ajax en Swansea bereiken akkoord: verdediger naar de uitgang'

'Ajax en Swansea bereiken akkoord: verdediger naar de uitgang'

25-06-2016 15:19
55

De kans is zeer aanwezig dat Mike van der Hoorn Ajax gaat verlaten voor Swansea City. De club uit de Premier League heeft bijna een akkoord bereikt met de Amsterdammers. Met dat nieuws komen De Telegraaf en Voetbal International.

Zodra de clubs akkoord zijn, mag de 23-jarige verdediger zelf in gesprek gaan met de club uit Wales. Swansea meldde zich eerder deze week in Amsterdam en maakte de interesse voor Van der Hoorn kenbaar. Ajax en Swansea hebben inmiddels nagenoeg een akkoord bereikt over een overgang van de centrale verdediger.

Van der Hoorn heeft bij Ajax nog een contract tot 2017, waardoor de Amsterdammers een transfersom voor hem gaan ontvangen. De hoogte van dit bedrag ligt volgens De Telegraaf rond de 2,5 miljoen euro. Dat is exclusief bonussen en een doorverkooppercentage. Van der Hoorn kwam in 2013 over van FC Utrecht voor een bedrag van rond de vier miljoen euro. In Amsterdam kon hij nooit echt zijn stempel drukken op het elftal, al kwam hij in de tweede helft van het afgelopen seizoen veel aan spelen toe wegens blessures binnen het elftal.

Aan De Telegraaf laat Van der Hoorn weten wel oren te hebben naar de Premier League. "We moeten nu een afspraak maken om naar Wales te gaan. Het is een prachtige club."