Promovendus al 'compleet' voor nieuw seizoen: Een groep talentvolle spelers

Promovendus al 'compleet' voor nieuw seizoen: "Een groep talentvolle spelers"

25-06-2016 18:49

Sparta werkte zaterdagavond de eerste open training ter voorbereiding op het nieuwe seizoen af. De promovendus gaat met een brede selectie de voorbereiding in, en trainer Alex Pastoor heeft maar één doel voor ogen: handhaving in de Eredivisie.

"Zoals de meeste clubs die net promoveren deze doelstelling hebben", vertelt Pastoor in gesprek met RTV Rijnmond. Om lijfsbehoud te behalen hoeven er geen extra aankopen gedaan te worden, denkt de oefenmeester. "Hoe we er nu voor staan zijn we compleet. Het is een groep met talentvolle spelers. We kijken niet meer naar andere dingen, maar houden onze oren en ogen nog wel open."

De Rotterdamse club huurt Zakaria El-Azzouzi komend seizoen van Ajax en ook Australisch international Craig Goodwin kwam naar Het Kasteel. Bovendien wist de club routinier David Mendes da Silva te strikken. "Wat betreft de selectie en technische medische staf is alles ingericht. Organisatorisch moeten er misschien nog dingen gebeuren, maar die hoef ik gelukkig niet te doen."

Pastoor moest gebruik maken van zijn voetbalnetwerk om op een creatieve manier nieuwkomers te verwelkomen. "We hebben veel spelers gesproken en interviews afgenomen, maar sommige spelers overvragen het budget van Sparta", aldus de keuzeheer.