Portugal ontsnapt diep in de verlenging in allerslechtste EK-wedstrijd

Portugal ontsnapt diep in de verlenging in allerslechtste EK-wedstrijd

25-06-2016 23:31
42

In misschien wel de slechtste wedstrijd van dit EK heeft Portugal zich diep in de verlenging ontdaan van Kroatië (0-1). Ricardo Quaresma werd de matchwinner in een spuuglelijk duel.

Het affiche tussen Kroatië en Portugal moest na Zwitserland - Polen en Wales - Noord-Ierland het toetje worden op een povere voetbalmiddag. Het werd echter nóg teleurstellender dan voorgaande achtste finales. Sterren als Luka Modric, Ivan Rakitic, Mario Mandzukic, maar ook Cristiano Ronaldo en Nani hadden totaal hun dag niet, wat een zeer vervelend schouwspel opleverde. En dat terwijl Kroatië nog zoveel indruk had gemaakt in de groepsfase.

Na negentig minuten was er door beide landen geen enkele keer op doel geschoten, wat dit EK nog niet eerder was voorgekomen. Het tempo lag laag, de teams leverden elke bal vrijwel direct in bij de tegenstander en spelers lagen constant op de grond door (kleine) overtredingen. De meer dan logische verlenging werd pas in de tweede helft leuk.

Quaresma
Plotseling kwam het duel tot leven. Domagoj Vida kopte voor een leeg doel over, waarna Ivan Perisic de paal raakte. In de daaropvolgende tegenstoot (in de 117e minuut) kwam een sublieme pass van Nani voor de voeten van Ronaldo. Diens poging kon nog worden gestopt door doelman Danijel Subasic, maar de rebound was een simpele prooi voor Ricardo Quaresma: 0-1.

Daardoor komt het toernooi voor Kroatië al in de achtste finales ten einde en dat terwijl de ploeg een paar dagen eerder nog met 2-1 te sterk was voor Spanje. Portugal gaat door en mag het in de kwartfinales opnemen tegen Polen.