Update: BBC meldt akkoord tussen clubs: Van der Hoorn snel naar Wales

Update: BBC meldt akkoord tussen clubs: Van der Hoorn snel naar Wales

26-06-2016 15:30
16

De transfer van Mike van der Hoorn naar Swansea City is slechts een kwestie van tijd. In gesprek met FOX Sports bevestigt Patrick van Diemen, zaakwaarnemer van de Ajax-verdediger, dat de clubs uit Wales en Amsterdam er inmiddels zo goed als uit zijn. 

De afgelopen dagen werd bekend dat Van der Hoorn, die bij Ajax nog vastligt tot 2017, onderweg was naar Swansea. Een definitief akkoord laat niet lang meer op zich wachten. "Dat gaat snel gebeuren. Het zit eraan te komen. Normaal gesproken komt het goed", aldus Van Diemen.

Hoeveel Swansea - afgelopen seizoen de nummer twaalf van de Premier League - betaalt voor de stopper, is onbekend. Britse media reppen over een transfersom van ongeveer 2,5 miljoen euro. "Als je in Nederland speelt, wil je graag de stap maken naar de Premier League. Mike is, zoals je hem kent, een nuchter persoon. Maar hij staat er positief tegenover", verzekert Van Diemen. 

Van der Hoorn (23) maakte in 2013 de overstap van FC Utrecht naar Ajax. Afgelopen seizoen kwam hij vijftien keer (één doelpunt) in actie in de Eredivisie.

Update 15.30 uur: Ajax en Swansea City hebben een definitief akkoord bereikt over de transfersom voor Mike van der Hoorn. Dat meldt de BBC zondagmiddag. Het is nu aan de verdediger zelf om er met de club uit Wales uit te komen. Van der Hoorn reist volgende week naar Groot-Brittannië om met de club te onderhandelen.