'Acuut probleem bij Twente: vóór dinsdag gesprekken en deal met investeerders'

'Acuut probleem bij Twente: vóór dinsdag gesprekken en deal met investeerders'

26-06-2016 07:20
78

Nieuwe problemen dreigen bij FC Twente. De Telegraaf meldt zondagochtend dat de geplaagde club uit Enschede vóór dinsdag een akkoord moet bereiken met een een aantal ontevreden financiers. De desbetreffende investeerders staan in de Grolsch Veste in totaal garant voor twaalf miljoen euro en hebben ook een leningsovereenkomst van acht miljoen gesloten.

Miljardair Dik Wessels is één van de financiers waar het om gaat. De bouwmagnaat heeft Twente ongeveer vier miljoen euro geleend. Het geval is nu dat Wessels en zijn medestanders meer invloed willen hebben op de wijze waarop hun geld gebruikt wordt. Echter, Twente heeft in de nieuwe statuten te maken met zeer strenge en duidelijke voorwaarden vanuit de KNVB en de gemeente Enschede, weet De Telegraaf. Overeenstemming ligt dus gecompliceerd. 

Zaterdag meldde TC/Tubantia reeds dat de investeerders óók het vertrouwen kwijt lijken te zijn in directeur Onno Jacobs en de commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts. Een vertrek van het drietal is geen must, maar er zullen maandag wel serieuze gesprekken gevoerd moeten worden om de partijen weer op één lijn te krijgen. 

Volgens De Telegraaf heeft de leningsovereenkomst met de investeerders - van zo'n acht miljoen dus - inmiddels al opgenomen in de begroting voor komend seizoen. In het ergste geval trekken Wessels en zijn mede-financiers de handen van de club af. Dan is het - zo schrijft de ochtendkrant - 'alsnog over en uit voor de noodlijdende club uit Enschede'. 

Lees ook: Nieuw conflict bij FC Twente: 'Ik wil niet nog meer ellende aan de kop'