Update: PSV moet portemonnee trekken voor Lombaerts: 'Niet voor appel en ei'

Update: PSV moet portemonnee trekken voor Lombaerts: 'Niet voor appel en ei'

26-06-2016 10:30
38

De interesse van PSV in Nicolas Lombaerts neemt toe. Dat vertelt Henk van Stee, technisch directeur van Zenit Sint-Petersburg, in gesprek met Voetbal International. "Er is een lobby rondom hem op gang gekomen", aldus Van Stee over de Belgische verdediger van de Russische grootmacht. 

Eerder werd al bekend dat Ajax naar Zenit had gebeld om te informeren naar de vraagprijs van de international. Ook PSV houdt een vinger aan de pols. "Marcel Brands (technisch manager PSV, red.) heeft gedaan wat elke technische man zou doen: hij heeft bij ons geïnformeerd naar de situatie van Lombaerts. Een concreet bod heeft PSV echter niet gedaan", meent Van Stee.

"Hij heeft nog een tweejarig contract en is een fantastische speler", vervolgt Van Stee, die aangeeft dat ook clubs uit Turkije en Engeland navraag hebben gedaan naar de 31-jarige Lombaerts. "Pas als een club concrete interesse toont en met een serieus bod komt, gaan we praten", besluit de Nederlandse directeur. Lombaerts zou eerder dit jaar hebben aangegeven dat hij graag naar Nederland of België wil verkassen. De routinier speelt al sinds 2007 in Rusland.

Update 10.30 uur: Zenit Sint-Petersburg doet Lombaerts niet zomaar van de hand, stelt Henk van Stee. "Het is duidelijk dat we Lombaerts niet voor een appel en een ei laten gaan", aldus de technisch directeur van de club, nu in gesprek met De Telegraaf. Laatstgenoemd medium weet verder te verklaren waarom Lombaerts wel oren heeft naar een transfer. 'Zijn vrouw is in verwachting van hun eerste kindje en de familie Lombaerts wil dichter bij huis gaan wonen', schrijft de krant over de situatie van de Belg.