Voormalig speler van Ajax en Feyenoord duikt op in Eindhoven: 'Dezelfde grinta'

Voormalig speler van Ajax en Feyenoord duikt op in Eindhoven: 'Dezelfde grinta'

26-06-2016 08:06
3

FC Eindhoven verwelkomde op de eerste training van het nieuwe seizoen een bekend gezicht. Leonardo (33), oud-speler van onder meer Feyenoord, Ajax en NAC Breda, probeert bij de Jupiler League-club een contract te verdienen. Technisch manager Harm van Veldhoven is benieuwd naar de Braziliaan. 

"Leonardo herstelt van een meniscusoperatie, die hij in april heeft ondergaan. Hij doet in grote lijnen met de groep mee. De insteek is dat hij zich hier gaat optrainen en dat we van daaruit gaan kijken wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst", laat Van Veldhoven weten aan FOX Sports. 

Onduidelijk is nog wanneer FC Eindhoven en de aanvaller gaan bepalen of er inderdaad een samenwerking inzit. "We willen ons nog niet veel illusies maken. Maar ja, hij is wel een speler die interessant is voor de club en de uitstraling van FC Eindhoven. Je hoeft maar beelden op YouTube te bekijken om te constateren dat er niet zoveel van dit soort spelers rondloopt. Het is altijd prettig om iemand met die kwaliteiten te hebben."

Op de training maakte de routinier alvast de nodige indruk. "Hij heeft nog dezelfde stijl, grinta en balaannames. Je ziet dat hij wat in zijn mars heeft", besluit Van Veldhoven. Leonardo kwam afgelopen seizoen uit voor het Australische Newcastle United Jets. De dribbelaar is een oude bekende van Eindhoven-trainer Ricardo Moniz. De twee werkten in het verleden samen bij 1860 München en Ferencváros.