PSV bevestigt Bruma-deal: verdediger vertrekt definitief naar Bundesliga

PSV bevestigt Bruma-deal: verdediger vertrekt definitief naar Bundesliga

26-06-2016 14:31
50

PSV heeft de transfer van Jeffrey Bruma naar VfL Wolfsburg bevestigd. De clubs hebben een akkoord bereikt over de overgang van de centrale verdediger naar de Bundesliga-club.

Dat bevestigen PSV en VfL Wolfsburg zondagmiddag. Na de medische keuring die dinsdag zal plaatsvinden gaat Bruma zijn handtekening zetten onder een contract tot medio 2021 bij de Bundesliga-club.  Volgens PSV kent Wolfsburg de medische achtergrond van Bruma en ziet de Duitse club 'de keuring als een formaliteit'.

"We zijn erg blij dat Jeffrey heeft besloten voor Wolfsburg te tekenen", zegt technisch manager Klaus Allofs van de Duitse club. "Hij komt met het zelfvertrouwen van een gewonnen landstitel naar ons. We zijn ervan overtuigd dat hij snel een belangrijke speler in onze ploeg zal worden." Ook coach Dieter Hecking is blij met de komst van Bruma. "We krijgen een verdediger van internationale klasse, dat hebben we in onze duels met PSV in de Champions League wel gezien. We denken dat Jeffrey zich nog meer kan ontwikkelen bij ons. Hij zit nog niet aan het einde van zijn mogelijkheden."

Volgens het Eindhovens Dagblad incasseert PSV maximaal 13,5 miljoen euro voor Bruma. Daarvan gaat bijna veertig procent nog naar Chelsea, de oude club van de verdediger.