Kuyt gooit een balletje op bij Van Persie: Maar Robin zit in heel andere periode

Kuyt gooit een balletje op bij Van Persie: "Maar Robin zit in heel andere periode"

26-06-2016 14:59
12

Dirk Kuyt nam deze zomer bewust even afstand van het voetbal. Aanbiedingen om in Turkije en bij de NOS het EK te analyseren sloeg de Feyenoorder met een goede reden af.

"Elf maanden per jaar staat mijn leven in het teken van voetbal, dan kan ik tegenover mijn gezin het niet maken om me ook tijdens de zomerstop met voetbal bezig te houden. Dus koos ik ervoor om lekker met de familie op vakantie te gaan", zegt Kuyt in gesprek met Metro. Het trainingsschema dat de technische staf van Feyenoord hem had meegegeven, nam hij niet mee op vakantie naar Aruba.

"Ik vind het belangrijk om volledig tot rust te komen. Met familie en vrienden is het dan heerlijk om te eten en te drinken wat ik wil", aldus Kuyt, die samen met Robin van Persie op Aruba was. "We zijn allebei voetbaldieren en onze families ook, dus dan gaat het automatisch veel over Fenerbahçe en Feyenoord. Ik zeg wel eens gekscherend tegen hem dat ik nog een jaartje samen met hem bij Feyenoord wil spelen, maar Robin zit in een heel andere periode van zijn carrière."