Wilmots over 'atypische' pyjamadoelman: Verdorie, leeft die Kiraly nog?

Wilmots over 'atypische' pyjamadoelman: "Verdorie, leeft die Kiraly nog?"

26-06-2016 17:20
1

België moet zondagavond de oudste EK-debutant ooit passeren voor een plek in de kwartfinale. De 40-jarige Gabor Kiraly is bij Hongarije nog steeds de onbetwiste doelman. Voor Marc Wilmots is de aanwezigheid van Kiraly helemaal opmerkelijk: hij voetbalde namelijk uit dezelfde periode als de goalie.

Kiraly is iets jonger dan Wilmots, maar de bondscoach kent hem wel nog heel goed. Beiden hebben jaren in Duitsland gespeeld. "Verdorie, leeft die Kiraly nog? Is hij er nog altijd bij? Het is goed dat hij zo lang meegaat", zo kon Sudpresse optekenen op de laatste persconferentie van de bondscoach voor de wedstrijd van de Belgen. "Het is een beetje grappig om hem terug te zien, ik weet niet of ik tegen hem gescoord heb."

"Hij is totaal atypisch, dat is het minste dat je kan zeggen. Maar hij is altijd een echte prof geweest", vervolgt Wilmots. "Hij geniet van ieder moment, en je hebt altijd ervaren mannen nodig. Nu komt hij met een nieuwe generatie en bereikt hij de achtste finales, dat is een mooie bonus."