De Graafschap begint in onzekerheid: Die uitspraak had ik niet verwacht

De Graafschap begint in onzekerheid: "Die uitspraak had ik niet verwacht"

26-06-2016 17:58
14

De Graafschap is aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen, al weet de club nog niet zeker of het in de Eredivisie of in de Jupiler League gaat uitkomen. Coach Jan Vreman houdt rekening met een jaar in de Jupiler League.

De Graafschap wil na de chaos rond de mogelijke degradatie van FC Twente en de onzekerheid waarin de club lang moest verkeren via de rechter een plek in de Eredivisie afdwingen. "Dit is niet eerder voorgekomen. Je kunt alleen maar wachten. De uitspraak die is gekomen, had ik niet verwacht. Maar we moeten nu gewoon voetbal spelen, in de Eredivisie of de eerste divisie. Het verschil zit hem in het randgebeuren en de tegenstanders", zegt Vreman in gesprek met Omroep Gelderland.

"Ik was wel aangenaam verrast dat er zoveel mensen naar onze eerste training komen. Wat we dit jaar moeten doen, is voortzetten wat we vorig jaar hebben gedaan. Het enthousiasme moet eraf stralen. Dat de mensen die komen er ook bij willen blijven horen. Ik ben niet ontevreden over onze selectie. We moeten er centraal achterin nog wat bij hebben. Er kan altijd iemand weggehaald worden, dat weet je. En dan moeten we heel goed reageren", aldus Vreman.