'Financiële meevaller Ajax: 20 procent van opbrengst bij lucratieve Monaco-move'

'Financiële meevaller Ajax: 20 procent van opbrengst bij lucratieve Monaco-move'

27-06-2016 07:17
12

Een financiële meevaller lonkt voor Ajax. Stefano Denswil maakt mogelijk de overstap van Club Brugge naar AS Monaco en de Amsterdamse topclub heeft een doorverkooppercentage van liefst twintig procent op de Nederlandse verdediger, die in 2015 vertrok. 

Ajax deed Denswil (23) van de hand. De verdediger, afkomstig uit de jeugdopleiding, kwam naar eigen smaak te weinig aan spelen toe. Ajax gunde hem een transfervrij vertrek naar Brugge, maar bedong dus wél dat het bij een toekomstige verkoop twintig procent van de opbrengst zou incasseren. 

Nu lonkt er dus een aantrekkelijk bedrag voor de nummer twee van de Eredivisie. AS Monaco heeft namelijk concrete interesse in Denswil. De Ligue 1-formatie is volgens De Telegraaf reeds in onderhandelingen verwikkeld met Brugge over de komst van de stopper. Het verschil tussen vraag en aanbod zou dusdanig klein zijn, dat de verwachting is dat de Belgische en Franse club er samen wel uitkomen. 

De exacte transfersom die Denswil gaat opleveren, is (nog) onbekend. De verdediger heeft bij Brugge een contract tot de zomer van 2018. Monaco werd vorige week ook gelinkt aan Jeffrey Bruma. De Oranje-international koos echter voor VfL Wolfsburg. Ook Sven van Beek (Feyenoord) is afgelopen seizoen in verband gebracht met de nummer drie van de Franse competitie.