Update: PSV meldt zich voor Belg: 'We hebben laten weten wat we kunnen doen'

Update: PSV meldt zich voor Belg: 'We hebben laten weten wat we kunnen doen'

27-06-2016 12:18
63

Nicolas Lombaerts heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar PSV. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat maandagochtend. De Belgisch international is bereid om qua salaris flink in te leveren. Het wachten is nu op een akkoord tussen PSV en Zenit Sint-Petersburg, de werkgever van de 31-jarige verdediger. Een eerste bod uit Eindhoven is afgewezen. 

Sinds enkele dagen gonst het van de geruchten rond Lombaerts. De stopper zou na een verblijf van negen jaar in Rusland dolgraag willen terugkeer naar België of Nederland. Ook Ajax en Borussia Mönchengladbach zijn gelinkt aan Lombaerts, maar het ED durft te stellen dat de international een voorkeur heeft voor een transfer naar Eindhoven. 

Struikelblok is momenteel de transfersom van Lombaerts. Zenit wil geld zien voor de routinier en het bod dat PSV onlangs deed voldoet bij lange na niet. Technisch manager Marcel Brands bood blijkbaar één miljoen euro plus een aantal variabele bedragen.

De totale transfersom zou kunnen oplopen tot in totaal drie miljoen euro. Zenit heeft een hoger bedrag in gedachten. Henk van Stee, technisch directeur van de Russische formatie, vertelde zondag aan De Telegraaf dat Lombaerts zeker niet 'voor een appel en een ei' mag vertrekken. 

Update 12.18 uur: PSV wacht af wat de plannen van Zenit St. Petersburg zijn met Lombaerts. De Eindhovenaren hebben hun mogelijkheden gedeeld met de Russische club, maar ontvingen nog geen reactie. 'We hebben inmiddels aan Zenit laten weten wat wij zouden kunnen doen en daar hebben we nog geen terugkoppeling op gehad', reageert PSV tegen Voetbal International.