Go Ahead trekt blik spelers open: Lastig, lui, moeilijk handelbaar, een stapper

Go Ahead trekt blik spelers open: "Lastig, lui, moeilijk handelbaar, een stapper"

27-06-2016 09:41
4

Promovendus Go Ahead Eagles versterkte zich in de afgelopen weken met vijf nieuwe spelers. Trainer Hans de Koning is blij met de komst van onder meer aanvallers Kevin Brands (NAC Breda, foto) en Sam Hendriks (Ajax). 

"Hij heeft vanuit het verleden een bepaald etiket. Lastig, lui, moeilijk handelbaar, een stapper. Maar hij is in rustiger vaarwater gekomen, vader geworden, woont rustig samen met zijn meisje", vertelt de Go Ahead-trainer aan de Stentor over Brands (28). "Bij Volendam heb ik een jaar prettig met hem samengewerkt. Met Kevin moet je open en direct communiceren. Dan heb je aan hem een speler met bijzondere kwaliteiten. Een tweede Erik Falkenburg? Die rol kan hij zeker invullen."

Hendriks (21) kwam transfervrij over uit Amsterdam. "Hem volg ik al sinds hij in de jeugd van De Graafschap voetbalde. Maar Sam werd ingepikt door Ajax. Met zijn opleiding zit het wel goed. Hij weet hoe het spelletje gespeeld moet worden. Een echte spits, heel erg gefocust op doelpunten maken." Naast Brands en Hendriks maakten ook Sander Fischer (Excelsior), Joey Suk (NAC) en Henrik Ojamaa (Wacker Innsbruck) de overstap naar Deventer.