Gudelj ontmoet 'nuchtere man' Bosz: ''Er gaat zeker iets veranderen'

Gudelj ontmoet 'nuchtere man' Bosz: ''Er gaat zeker iets veranderen'

27-06-2016 13:36
15

Nemanja Gudelj wil komend seizoen doorgroeien bij Ajax tot een dragende speler. Dat zegt de ambitieuze Ajax-middenvelder, die zich ook ten doel stelt meer doelpunten te maken.

Maandag begon het seizoen officieel voor de Ajacieden, maar Gudelj trainde afgelopen week al op eigen verzoek mee bij Jong Ajax. "We hebben allemaal een individueel schema meegekregen, maar dat had ik eigenlijk al helemaal afgewerkt. Dus het kwam goed uit dat ik kon aansluiten bij Jong Ajax. Het kriebelde om weer op het veld te staan. En met de bal trainen is toch vaak het leukst", zegt de Serviër op de clubwebsite van Ajax.

De middenvelder heeft duidelijke doelen voor zichzelf gesteld. "Ik wil nog sneller in het seizoen een van de dragende spelers zijn. Die lijn die ik heb ingezet moet ik proberen door te trekken. Daarnaast hoop ik net als vorig jaar weer alles te spelen. Een ander doel is meer scoren. Het liefst het dubbele van vorig seizoen: toen stond ik op vier, vijf goals, dus dat moeten er komend jaar acht tot tien zijn."

Gudelj sprak al even met zijn nieuwe coach: Peter Bosz. "We hebben even kort gesproken. Nog niet over voetbal, meer over vakantie en hoe het gaat. Hij komt over als een heel aardige, nuchtere man. Er gaat zeker iets veranderen met zijn komst. Ik denk niet dat hij alles extreem op zijn kop gaat zetten, want het blijft Ajax en iedereen weet in grote lijnen wel hoe we spelen. Maar hij gaat zeker zijn accenten plaatsen", besluit de Ajacied.