Wéér week van de waarheid bij FC Twente: Denk dat dit een laatste oprisping is

Wéér week van de waarheid bij FC Twente: "Denk dat dit een laatste oprisping is"

27-06-2016 15:16
48

Het beloven een paar cruciale dagen te worden voor FC Twente. Deze week staan er gesprekken gepland met investeerders, die volgens diverse media ontevreden zijn over commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts en algemeen directeur Onno Jacobs. Mogelijk eisen de financiers zelfs een vertrek van het drietal. 

Jan van Halst, door Jacobs aangesteld als commercieel en technisch directeur bij de geplaagde club uit Enschede, maakt zich vooralsnog geen zorgen. "Ik zie dit niet zo somber, maar meer als een positieve ontwikkeling", reageert hij tegenover Voetbal International. 

"We hebben eerst externe strijd moeten voeren met de KNVB, de rechtbank en de licentiecommissie. We wisten dat we vervolgens nog veel werk moesten verzetten, daar is de zaak met de garantstellers één ding van. Het delen van kennis over alles wat er speelt, met de voorwaarden zoals die zijn gesteld door de KNVB en de gemeente doe je niet in twee dagen. Helemaal niet als er een storm overtrekt", vervolgt hij. 

"Maar we moeten elkaar nu wel heel snel gaan vinden. Het is een heel moeilijk puzzeltje dat we nu passend moeten zien te maken. Ik denk dat dit een laatste oprisping is. Deze week moeten nog wat plooien worden gladgestreken en dan kunnen we echt door. Want in tegenstelling tot de zaak met de KNVB heeft nu iedereen wél hetzelfde belang en dat is FC Twente."

Lees ook: 'Acuut probleem bij Twente: vóór dinsdag gesprekken en deal met investeerders'