Louter lovende woorden voor Bosz: 'We vonden de trainingen weer leuk'

Louter lovende woorden voor Bosz: 'We vonden de trainingen weer leuk'

27-06-2016 16:44
6

Tamir Yarden, woordvoerder van de Maccabi-supportersgroep Yellowmania, is lovend over Peter Bosz, de kersverse trainer van Ajax. Bosz werkte slechts een halfjaar bij Maccabi Tel Aviv, maar maakte in periode een uitstekende indruk.

"Bosz beloofde ons dat hij aanvallend voetbal zou spelen en hij zorgde er elke wedstrijd dat we vol druk naar voren zetten", zegt Yarden in gesprek met VICE. "Bosz leerde Maccabi modern Europees voetbal spelen. De middenvelders werden dynamischer en de backs leerden het hele veld te bestrijken. Helaas vielen de resultaten niet altijd onze kant op", besluit Yarden, die 'zijn' club nét te weinig punten zag halen voor het landskampioenschap.

Yoav Ziv, afgelopen seizoen speler van Maccabi, zag in Bosz een grote persoonlijkheid. "Bosz had een goede band met de spelers en zorgde ervoor dat we de trainingen weer leuk vonden. Hij zorgde ervoor dat we gepassioneerd aan wedstrijden begonnen. Dat is, denk ik, het grootste verschil geweest sinds zijn komst."

Bosz verscheen maandag voor het eerst op Sportcomplex De Toekomst. Spelers ondergingen onder meer een medische check. Tegenover Ajax TV reageerde de coach enthousiast.