'FC Twente wendt opnieuw het noodlot af: club kan aan de competitie beginnen'

'FC Twente wendt opnieuw het noodlot af: club kan aan de competitie beginnen'

28-06-2016 07:25
31

FC Twente kan aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie beginnen. De club uit Enschede heeft alsnog een akkoord bereikt met een groep financiers, onder leiding van Dik Wessels. Dat meldt TC Tubantia dinsdagochtend.

Daardoor kunnen de Tukkers bij de KNVB net op tijd aantonen dat er voldoende geld in kas is om de competitie aan te gaan. Volgens de regionale krant zijn er twee leningsovereenkomsten met Reggeborgh, het investeringsbedrijf van bouwmagnaat Wessels, van elk vier miljoen euro, gespreid over twee jaar. Bovendien staat een vijftiental ondernemers samen voor twaalf miljoen euro garant.

Het is nog onduidelijk of algemeen directeur Onno Jacobs en commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts in functie mogen blijven. Er is vanuit de ondernemers die de club voorthelpen scherpe kritiek op de raad van commissarissen, die er pas een week zit, en ook op de directie. Zeker is al wel dat Huub Rakhorst, voorzitter van de Stichting FC Twente '65, die de commissarissen benoemt, vertrekt.

"Zijn vertrek heeft niets te maken met de huidige situatie en de eventuele wens van de sponsoren die garant staan om een bestuurszetel in de stichting in te nemen", stelt een woordvoerder van Twente over het aftreden van Rakhorst.