Maradona wil met Messi in gesprek: Ze hebben Leo alleen gelaten

Maradona wil met Messi in gesprek: "Ze hebben Leo alleen gelaten"

28-06-2016 08:08
28

Diego Maradona gaat proberen Lionel Messi op andere gedachten te brengen. De aanvaller van FC Barcelona kondigde zondag na de verloren finale van Argentinië tegen Chili op de Copa América aan dat hij stopt als international.

Die beslissing kwam Messi, die in de beslissende strafschoppenserie miste, op veel kritiek te staan in eigen land. Maradona neemt het echter publiekelijk op voor de 29-jarige superster. ''Ze hebben 'Leo' alleen gelaten'', zegt Maradona, die Argentinië in 1986 naar de wereldtitel leidde, tegen de Argentijnse krant La Nación.

Messi won met Barcelona alles wat er te winnen viel, maar slaagde er niet in om ook Argentinië naar een prijs te leiden. "Degenen die vinden dat Lionel moet vertrekken, begrijpen niet wat er allemaal aan de hand is in het Argentijnse voetbal. Ik wil met Messi gaan praten en samen vechten tegen iedereen die tegen hem is. Hij moet bij de Argentijnse selectie blijven", aldus Maradona.

'Pluisje' doelt op de onrust bij voetbalbond AFA, dat onder curatele van de FIFA staat. De onlangs vertrokken voorzitter Luis Segura werd aangeklaagd wegens mogelijke fraude bij de verkoop van televisierechten. Maradona sluit af met een duidelijke boodschap: ''Messi moet naar Rusland gaan om daar in 2018 met Argentinië wereldkampioen te worden."