Cocu wil vervanger voor Schaars: 'Kijken ook naar het karakter van een speler'

Cocu wil vervanger voor Schaars: 'Kijken ook naar het karakter van een speler'

28-06-2016 08:45
4

Phillip Cocu heeft nog een paar wensen voordat hij met PSV aan het nieuwe seizoen begint. De oefenmeester geeft aan dat de Nederlandse kampioen op zoek is naar ervaring.

"Bij mogelijke aanwinsten kijk je niet alleen naar een positie of voetballende kwaliteiten, maar ook naar het karakter van een speler", vertelt Cocu in De Telegraaf. De Eindhovenaren raakten met Stijn Schaars een routinier kwijt deze zomer. De middenvelder (32) vertrekt transfervrij om elders meer aan spelen toe te komen. "Naar een type als Stijn ben ik wel op zoek", geeft Cocu aan.

PSV is onder meer in de markt voor de Belg Nicolas Lombaerts, die de beoogde opvolger van Jeffrey Bruma is. Een officieel bod is bij zijn club Zenit Sint-Petersburg nog niet neergelegd, maar de Brabanders hebben wel aangegeven ongeveer hoever ze voor de verdediger (31) willen gaan, namelijk een vast bedrag van één miljoen dat door bonussen kan oplopen tot drie miljoen, weet de ochtendkrant.

Dat Bruma is vertrokken, kwam voor Cocu niet als een verrassing. De Oranje-international tekende een contract bij VfL Wolfsburg. "Ik ben ervan overtuigd dat hij gaat slagen bij Wolfsburg."