Shearer vernietigend voor Hodgson: Hoe kon hij Jack Wilshere inbrengen?

Shearer vernietigend voor Hodgson: "Hoe kon hij Jack Wilshere inbrengen?"

28-06-2016 09:16
8

Voormalig Engels international Alan Shearer heeft hard uitgehaald naar het Engelse elftal en de opgestapte bondscoach Roy Hodgson. Hij zag de uitschakeling tegen IJsland in de achtste finale van het EK (1-2) maandag met lede ogen aan.

"Dit was de slechtste prestatie die ik ooit van het Engelse team heb gezien", zegt de oud-spits van Newcastle United tegen de BBC. "We werden afgetroefd in de duels, waren dommer, leverden minder strijd en waren volstrekt hopeloos, negentig minuten lang. Ik zei na drie groepsfase dat de wedstrijden van Engeland niet goed genoeg waren en ik heb ook nu weer niet genoeg gezien."

Ook bondscoach Hodgson krijgt een veeg uit de pan. "Hij moest dingen bedenken terwijl de wedstrijd voortkabbelde. Het was tactisch gezien totaal onzinnig", aldus Shearer. "Hoe kon hij Jack Wilshere van Arsenal inbrengen? Er waren meer spelers op het veld die dat niet verdienden. Raheem Sterling van Manchester City heeft niets gepresteerd. Zo kunnen we nog wel even doorgaan."

"Harry Kane die corners nam, de lijst is eindeloos. Een tiener als Marcus Rashford viel vier minuten in en deed meer dan wie dan ook op het veld heeft gedaan", vervolgt Shearer. "We zijn verblind door de Premier League. We denken dat we daardoor de beste spelers van de wereld hebben, maar we zijn totaal afhankelijk van buitenlandse spelers en managers om het aantrekkelijk te maken."