Signalen op rood bij Twente door uitblijven transfer: 'Geen gekke gedachte'

Signalen op rood bij Twente door uitblijven transfer: 'Geen gekke gedachte'

28-06-2016 09:30
32

Hakim Ziyech is 'gewoon' met FC Twente begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Tukkers ontvingen nog altijd niet het gewenste miljoenenbod op de 23-jarige spelmaker.

"Ik verwacht dat hij sowieso deze week nog bij ons blijft", zegt manager technische zaken Ted van Leeuwen tegen TC Tubantia. In Engeland verschenen maandag opnieuw verhalen dat clubs als West Ham United, Middlesbrough en Crystal Palace in de sterspeler van Twente geïnteresseerd zijn, maar tot dusver is geen van die clubs concreet geworden.

De situatie houdt Twente in de houdgreep. Zolang Ziyech er nog is, kan en mag er door Twente niets gehaald worden en werkt trainer Rene Hake met een selectie die nog niet 'eredivisiewaardig' is. "Dat maakt het ook dubbel. We kunnen zijn kwaliteit heel goed gebruiken, maar we weten ook dat we pas iets kunnen doen als er geld vrij komt van een transfer", stelt de oefenmeester.

Is er een kans dat Ziyech alsnog in de Grolsch Veste blijft? "Dat is zeker geen gekke gedachte, maar dat is niet de insteek van alle partijen. Maar het is een gecompliceerde transfer, die niet zomaar eventjes is geregeld", aldus Van Leeuwen. Hake besluit: "Maar als de transfer lang uitblijft, zullen we toch moeten kijken hoe we anderen middelen kunnen aanwenden om de selectie op peil te krijgen."