'PSV en Ajax dreigen te worden afgetroefd in de strijd om Lombaerts'

'PSV en Ajax dreigen te worden afgetroefd in de strijd om Lombaerts'

28-06-2016 09:56
30

PSV en ook Ajax kunnen wel eens achter het net gaan vissen bij Nicolas Lombaerts. Anderlecht hoopt de concurrentie de loef af te steken en wil op korte termijn om tafel met de 31-jarige verdediger van Zenit Sint-Petersburg.

Dat meldt de Belgische krant La Dernière Heure dinsdag. Vorig seizoen probeerde de Belgische recordkampioen de Rode Duivel ook al vast te leggen, maar dat leverde geen succes op. Eén van de komende dagen zullen beide partijen opnieuw in gesprek gaan.

Op financieel vlak zullen Anderlecht en Lombaerts wel wat naar elkaar moeten toegroeien. De linksbenige mandekker verdient in Rusland liefst 2,5 miljoen euro netto op jaarbasis. Dat bedrag kan paars-wit niet ophoesten. Daarnaast heeft de mandekker ook nog een lopend contract tot 2018 bij Zenit. Er zal dus een transfersom betaald moeten worden.

Ook Ajax en PSV werden al gelinkt aan Lombaerts. In Eindhoven zou hij de opvolger moeten worden van de naar VfL Wolfsburg vertrokken Jeffrey Bruma. Zelf sprak de Belg nog geen voorkeur uit. Wel is duidelijk dat hij het liefst in Nederland of België aan de slag gaat.