Carrasco leest kritische stukken en heeft boodschap: Zo breek je het moraal

Carrasco leest kritische stukken en heeft boodschap: "Zo breek je het moraal"

28-06-2016 13:26
7

Yannick Carrasco speelt tot dusver een wisselvallig toernooi voor België. De verwachtingen waren bijzonder hoog, maar helemaal overtuigen kon hij nog niet. Met de kritiek die hij krijgt is de aanvaller van Atlético Madrid het echter helemaal niet eens. 

"Ik heb artikelen gelezen waarin ik stevig bekritiseerd werd", aldus Carrasco, geciteerd door Het Nieuwsblad, op de persconferentie van dinsdag. "Die kritiek was niet nuttig: zo breek je het moraal van de spelers. Maar die kritiek heeft me niet geraakt: ik heb mijn punt bewezen, ik heb gescoord", doelt hij op de 0-4 tegen Hongarije.

"Iedereen vergelijkt mijn prestatie nu met hoe ik speelde in de finale van de Champions League (hij was toen één van de uitblinkers, red.). Maar bij Atletico zijn er niet veel spelers die één tegen één iemand voorbij kunnen, terwijl het er hier vol van zit. Wij zijn ook maar mensen, hoor. Geen machines, waar je maar op een knopje moet drukken en voila, je speelt een goede match. Ja, je mag kritiek op me hebben omdat ik offensief niet genoeg bijbracht maar defensief kan je niets zeggen." Vrijdag speelt België in de kwartfinale tegen Wales.