'Ik heb Vermaelen gezegd dat ik hem vier dagen niet wil zien'

'Ik heb Vermaelen gezegd dat ik hem vier dagen niet wil zien'

28-06-2016 15:54
2

Marc Wilmots laat Thomas Vermaelen even uitrusten. De verdediger is geschorst voor de kwartfinale tegen Wales en kan nu mooi even gas terugnemen na vier intensieve wedstrijden.

Vermaelen ontbrak daardoor op de training dinsdag. "Vermaelen heeft een beetje overal pijn. Aan zijn adductoren, zijn buikspieren, zijn rug... Hij is overal stijf", citeert Sporza Wilmots. "Hij heeft heel veel gegeven. Ik heb hem gezegd dat ik hem vier dagen niet wil zien en dat ik hem pas verwacht in de voorbereiding op de halve finale, gesteld dat we die bereiken uiteraard."

"Thomas heeft vier sterke wedstrijden gespeeld, maar deze gele schorsing valt dus niet per se slecht voor hem. Hij is een beetje over zijn limiet gegaan en krijgt nu de uitgelezen mogelijkheid om te herstellen", aldus Wilmots. "Hoe ik hem zal vervangen? Ik heb alternatieven en nog tijd genoeg. Ik heb Kabasele, Ciman, Denayer. Ik kan Vertonghen centraal zetten en Jordan Lukaku links. Daar ga ik nog eens goed over nadenken."

Overigens ontbrak ook Eden Hazard op de training. "Eden had in de rust van Hongarije-België wat last van zijn quadriceps. Hij werkt met de kinesist in het hotel en keert overmorgen terug op het veld, hij zal 100% fit zijn voor Wales."