In het kort: Italiaanse zorgen om De Rossi, Roda ziet spits alweer vertrekken

In het kort: Italiaanse zorgen om De Rossi, Roda ziet spits alweer vertrekken

28-06-2016 20:42
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

MVV-verdediger vertrekt naar Engeland
1Limburg meldt dinsdag dat Kjell Knops MVV Maastricht gaat verlaten. De centrale verdediger van de Limburgers heeft voor twee seizoenen getekend bij Port Vale. De Engelse club uit Stoke-on-Trent is actief in League One, het derde niveau. Knops speelde in totaal meer dan 150 wedstrijden voor MVV. Voor die tijd kwam hij uit voor de amateurs van EVV Echt.

Doumbia verlaat Rome alweer voor verhuurperiode
Seydou Doumbia zal het komende seizoen uitkomen voor FC Basel. De Ivoriaan, die in januari 2015 bij AS Roma tekende, slaagde er nooit in om een vaste waarde te worden bij de Italiaanse club. Dit resulteerde in twee huurperiodes bij CSKA Moskou en Newcastle United. De Engelse club had de mogelijkheid om Doumbia over te nemen, maar zag daar vanaf. Doumbia heeft in Rome nog een contract tot medio 2019.

Italiaanse zorgen om De Rossi
De Italiaanse bondscoach Antonio Conte kan zaterdag in de kwartfinale van het EK tegen Duitsland mogelijk geen beroep doen op Daniele De Rossi. De 32-jarige middenvelder kampt met een heupblessure, die hij opliep in het duel met Spanje (2-0). Ook Antonio Candreva is geblesseerd. Thiago Motta mist de confrontatie met de Duitsers sowieso vanwege een schorsing.

Roda ziet aanvaller vertrekken
Tomi Juric verlaat Roda JC. De Australische aanvaller was met de Limburgse eredivisionist in gesprek over een nieuwe verbintenis, maar om persoonlijke redenen kiest hij voor een vertrek. Juric (24) kwam in de zomer van 2015 over van Western Sydney Wanderers. In Kerkrade kwam hij in zeventien Eredivisie-duels tot vier doelpunten.

'Topper' Lazic naar FC Oss
Boban Lazic (22) heeft zijn krabbel gezet onder een eenjarig contract bij FC Oss. De club heeft de optie om die verbintenis met één seizoen te verlengen. "We hebben voor ons niveau een topper in huis gehaald", zegt algemeen directeur Peter Bijvelds op de clubsite. De buitenspeler, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, komt over van PEC Zwolle. 

Den Bosch neemt Biemans over
Verdediger Bart Biemans (28) heeft een contract voor twee jaar getekend bij FC Den Bosch. Hij komt over van Roda JC, dat hem afgelopen seizoen al verhuurde aan de Brabanders. "Hij is zowel mentaal als fysiek sterk en heeft een goed spelinzicht. Bart is een gedreven speler die het afgelopen half jaar al kennis heeft kunnen maken met de club", stelt directeur Edward van Wonderen op de clubsite.

Oefenduel Twente geannuleerd
FC Twente zou aanstaande zaterdag een oefenwedstrijd tegen SF Lotte spelen. Het duel gaat echter niet door, zo laat Twente op de clubsite weten. De lokale autoriteiten in Duitsland geven geen toestemming voor het spelen van de wedstrijd.

Belgen slaan training over
Zowel Eden Hazard als Thomas Vermaelen hebben dinsdag niet meegetraind met België. Hazard hield aan het aan het duel met Hongarije een lichte spierblessure over en bleef achter in het hotel. Vermaelen kreeg rust van trainer Marc Wimots omdat hij geschorst is voor het duel met Wales. Mousa Dembélé trainde weer volledig mee en lijkt hersteld van zijn enkelblessure.

Zwolle gaat Japanse aanvaller binden
PEC Zwolle gaat op 27 augustus Shuntaro Koga aan zich binden, meldt De Stentor. De club gaat met de aanvaller om tafel wanneer hij achttien jaar oud is, het is echter nog niet duidelijk of het een profcontract zal gaan. Koga loopt al anderhalf jaar rond in het IJsseldelta stadion.