Kansen na transfer van Bruma: 'Zijn hetzelfde type, ik ben ook groot en sterk'

Kansen na transfer van Bruma: 'Zijn hetzelfde type, ik ben ook groot en sterk'

28-06-2016 16:30
8

Met de transfer van Jeffrey Bruma naar VfL Wolfsburg valt er een gat in de Eindhovense verdediging. Als het aan Jordy de Wijs ligt, wordt dat gat opgevuld vanuit de eigen jeugd.

"Of ik een gat in de lucht sprong toen bekend werd dat Jeffrey weg zou gaan? Nee, dat niet. Hij was een steunpilaar voor ons", zegt De Wijs over de transfer tegen de NOS. De 21-jarige verdediger is blij voor Bruma, maar ziet ook kansen. "We zijn redelijk hetzelfde type speler. Ik ben ook groot en sterk."

Naast De Wijs zou PSV-trainer Phillip Cocu ook voor Nicolas Isimiat-Mirin kunnen kiezen. Met het informeren naar Nicolas Lombaerts van Zenit Sint-Petersburg lijkt de technische staf echter een andere richting in te slaan.

Het voorbije seizoen maakte De Wijs zijn debuut voor PSV in de Champions League en speelde hij één competitiewedstrijd voor de Eindhovenaren. Van een echte doorbraak is het echter nog niet gekomen. "Het enige wat ik kan doen is hard werken, voor mijn kans gaan en op het veld laten zien dat ik de juiste opvolger ben."