Feyenoord komt na Vilhena opnieuw met contractnieuws: aanvaller tekent bij

Feyenoord komt na Vilhena opnieuw met contractnieuws: aanvaller tekent bij

28-06-2016 17:13
32

Eljero Elia blijft langer aan Feyenoord verbonden. De club en de 29-jarige vleugelaanvaller hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract dat loopt tot medio 2018. De huidige verbintenis van Elia liep tot volgend jaar zomer.

Elia zal later deze week zijn krabbel zetten tijdens het officiële tekenmoment. Na Kenneth Vermeer, Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena en Dirk Kuyt is de buitenspeler al de vijfde belangrijke schakel die deze zomer zijn contract verlengt in De Kuip. "Dat zegt iets over het vertrouwen dat deze spelers hebben in Feyenoord", reageert technisch directeur Martin van Geel op de clubsite.

"Zij zijn er allemaal van overtuigd dat het winnen van de KNVB Beker een stap in de richting kan zijn naar meer succes", vervolgt Van Geel. Elia maakte in die bekerfinale tegen FC Utrecht de winnende treffer. Hij kwam in zijn eerste seizoen bij Feyenoord tot 31 competitiewedstrijden en zes bekerduels. Daarin was hij negen keer trefzeker en gaf hij nog eens vijf assists.

Elia kwam vorige zomer transfervrij over van Werder Bremen, dat hem daarvoor al een halfjaar had verhuurd aan Southampton. De 28-voudig Oranje-international speelde eerder voor ADO Den Haag, FC Twente, Hamburger SV en Juventus.