Update: 'Peperdure Belg weer stap dichter bij toptransfer naar Chelsea'

Update: 'Peperdure Belg weer stap dichter bij toptransfer naar Chelsea'

29-06-2016 23:21
15

Niet Tottenham Hotspur, West Ham United of Crystal Palace, maar Chelsea wordt de nieuwe club van Michy Batshuayi. De Londense topclub heeft met Olympique Marseille, de werkgever van de Belgische spits, een akkoord over een transfersom van veertig miljoen euro. 

Onder meer The Guardian meldt dat woensdag. Batshuayi zou van de Belgische voetbalbond toestemming hebben gekregen om deze week medisch gekeurd te worden door Chelsea. Verwacht wordt dat hij op korte termijn een vijfjarig contract signeert op Stamford Bridge. 

De strijd om Batshuayi (22), oud-speler van Standard Luik, is al langer gaande. Diverse clubs uit Italië en Engeland zijn gelinkt aan de goalgetter, die zondagavond één van de Belgische doelpunten maakte tijdens de 4-0 zege op Hongarije. Ook Juventus zou de spits volgen. Dinsdag werd gemeld dat Crystal Palace met Marseille een akkoord had bereikt over een transfersom. Batshuayi wilde naar verluidt echter per se naar een club die uitkomt in de Champions League. 

Chelsea speelt komend seizoen géén Europees voetbal. Vermoedelijk hebben The Blues, waar Italië-bondscoach Antonio Conte komend seizoen aan het roer staat, Batshuayi weten over te halen met een aantrekkelijk salarisstrookje. In Londen gaat de spits ruim 120.000 euro per week incasseren. 

Update 23:21: Het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports meldt dat Michy Batshuayi inmiddels de medische keuring heeft ondergaan. Omdat de spits nog met België actief is op het EK, is dat in Bordeaux gebeurd. De 22-jarige speler scoorde afgelopen seizoen zeventien keer voor Olympique Marseille en stevent daardoor af op een toptransfer.