Fanatiek De Graafschap twijfelt aan integriteit beroepscommissie: 'Twee gevallen'

Fanatiek De Graafschap twijfelt aan integriteit beroepscommissie: 'Twee gevallen'

29-06-2016 08:38
72

De advocaat van De Graafschap gaat de integriteit van de beroepscommissie licentiezaken onderzoeken. Dat orgaan bepaalde onlangs dat FC Twente tóch in de Eredivisie mag blijven spelen. Het gevolg van die beslissing is dat De Graafschap komend seizoen in de Jupiler League actief is. 

De Superboeren leggen zich daar niet zomaar bij neer. Er wordt nu openlijk getwijfeld aan de motieven van de beroepscommissie, die Twente dus - tegen alle verwachtingen in - tóch het Eredivisie-schap gunde. "We onderzoeken de onafhankelijkheid van de leden van de beroepscommissie", legt advocaat Danny Snijders uit. 

"In twee gevallen komen we tot de conclusie dat het onhandig is dat zij deel hebben uitgemaakt van de beroepscommissie." Erik Jan Reuver, Ferdinand Grapperhaus en René Westra maken naar verluidt onderdeel uit van de licentiecommissie. Reuver en Westra studeerden in Enschede en Grapperhaus trad in het verleden regelmatig op als advocaat van Ajax, weet onder meer de Gelderlander. 

De Graafschap wil tegenover het dagblad niet bevestigen of het trio inderdaad deel uitmaakt van de beroepscommissie. "Wij hebben de namen op verzoek van de KNVB gekregen, maar hebben geheimhouding beloofd", aldus commercieel directeur Martine Zuil.

Lees ook: De Graafschap kan datum omcirkelen voor cruciale zaak