NEC krijgt geen rooie cent voor succesvolle EK-ganger: Nu even vervelend

NEC krijgt geen rooie cent voor succesvolle EK-ganger: "Nu even vervelend"

29-06-2016 08:49
9

De indrukwekkende EK-prestaties van IJsland leveren NEC geen rooie cent op. Hannes Halldórsson, contractspeler van de Nijmegenaren, staat met het Scandinavische land in de kwartfinales van het toernooi, maar het Noorse Bodo Glimmt ontvangt de dagvergoeding voor de keeper. 

Afgelopen winterstop verhuurde NEC Halldórsson aan Bodo Glimmt. Bij die deal werd afgesproken dat de vergoeding die de UEFA aan clubs betaalt voor spelers die actief zijn tijdens het eindtoernooi, terugvloeit naar de Noorse club. NEC vist dus achter het net, ook al heeft Halldórsson nog een contract in het Goffertstadion. 

"We hebben op dat moment de beste deal gesloten voor alle betrokken partijen. Het is nu even vervelend. NEC loopt inkomsten mis. Dat zijn geen tonnen", legt NEC-directeur Bart van Ingen uit aan dagblad de Gelderlander. 

Van Ingen zegt vooral trots te zijn op de prestaties van de goalie, die na zijn zomerse transfer naar Nijmegen een schouderblessure opliep en daarna de concurrentiestrijd verloor van Brad Jones. "We genieten er bij NEC nu niet minder om. Het is fantastisch te zien hoe Hannes zich heeft teruggeknokt na die blessure." IJsland speelt in de kwartfinale van het EK tegen gastland Frankrijk.