NAC troeft Twente af en maakt transfer wereldkundig: 'Waren meer kapers'

NAC troeft Twente af en maakt transfer wereldkundig: 'Waren meer kapers'

29-06-2016 09:12
3

De overgang van Jeff Stans naar NAC Breda is definitief beklonken. De middenvelder komt transfervrij over van Excelsior. In Breda heeft hij een driejarig contract ondertekend.

De 26-jarige Stans kon ook naar FC Twente, maar kiest dus voor Jupiler League-club NAC. Dat betekent dus sportief gezien een setap terug. "Ik ben op een leeftijd en punt in mijn leven gekomen dat processen heel belangrijk zijn, wat een club kan en wil", legt Stans uit op de website van de Bredanaars. "Ik heb daarom ook een keuze gemaakt voor het totaalplaatje en voor de potentie van de club, omdat je voor meerdere jaren gaat tekenen."

Stans wil een steentje bijdragen om met NAC zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie. "Met Jeff hebben we de laatste, belangrijke schakel op ons middenveld binnen gehaald", reageert technisch directeur Hans Smulders. "We zijn daarom heel blij dat hij voor NAC heeft gekozen. Er waren meer kapers op de kust, maar de afgelopen dagen werd al snel duidelijk dat beide partijen veel vertrouwen hebben in deze samenwerking. We hebben hetzelfde doel voor ogen en Jeff weet als geen ander wat er voor nodig is om dit doel te bereiken."

De NAC-aanwinst kwam de afgelopen drie jaar uit voor Excelsior. Daarvoor stond hij onder contract bij RKC Waalwijk.