'Engelse voetbalbond stelt tussenpaus aan en gaat vol voor Franse topmanager'

'Engelse voetbalbond stelt tussenpaus aan en gaat vol voor Franse topmanager'

29-06-2016 09:17
10

De Engelse voetbalbond (FA) heeft Arsène Wenger op het oog als nieuwe bondscoach. Diverse media in Engeland melden dat woensdag. De Franse manager van Arsenal is de gedroomde opvolger van de opgestapte Roy Hodgson. 

Probleem voor de FA: Wenger is niet per direct beschikbaar. De verwachting is dat Le Professeur nog één seizoen aan het roer staat bij de Londense grootmacht. Daarom heeft de voetbalbond nu bedacht dat Gareth Southgate de komende maanden de verantwoordelijkheid krijgt bij de nationale ploeg.

Southgate, oud-international en voormalig speler van onder meer Aston Villa en Middlesbrough, is al geruime tijd in dienst van de FA. Hij staat er bij de voetbalbond goed op nadat hij vorige maand met Jong Engeland een jeugdtoernooi in Toulon won. 

Engeland begint in september aan de kwalificatiereeks voor het WK. Het EK in Frankrijk liep deze maand uit op een deceptie voor The Three Lions. IJsland knikkerde het team van Hodgson maandagavond uit het toernooi. Direct na de uitschakeling kondigde de ervaren oefenmeester zijn vertrek aan. Ook de namen van Alan Shearer, Alan Pardew en Glenn Hoddle zingen rond als mogelijke opvolgers.