In het kort: Ziyech vindt direct het net, Reyes maakt transfer

In het kort: Ziyech vindt direct het net, Reyes maakt transfer

29-06-2016 23:51
12

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ziyech direct trefzeker
Hakim Ziyech heeft meegespeeld in het oefenduel van FC Twente met de regioselectie van Twenterand. De Tukkers wonnen met 0-5. Ziyech nam deeerste treffer voor zijn rekening. De overige goals kwamen op naam van Kamohelo Mokotjo, Ninos Gouriye, Ruben de Jager en Benaissa Ben Amar. 

Reyes maakt transfer in Spanje

José Antonio Reyes verlaat Sevilla voor Espanyol. De oud-speler van onder meer Real Madrid, Arsenal en Atlético Madrid komt transfervrij over. De afgelopen twee seizoenen won hij twee keer de Europa League met Sevilla, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. Voor Spanje kwam de inmiddels oud-international 22 keer uit.

Portugal heeft duo op tijd terug
Portugal kan tijdens de kwartfinale tegen Plen weer beschikken over Raphaël Guerreiro en André Gomes. Het duo sloot woensdag weer aan op de training na dinsdag afwezig te zijn vanwege blessures. Portugal en Polen treffen elkaar donderdag in Marseille.

Neymar naar de Spelen
Neymar, Douglas Costa en Marquinhos zijn opgenomen in de selectie van Brazilië voor de Olympische Spelen in eigen land. Neymar en Costa nemen als dispensatiespelers deel aan het voetbaltoernooi. Ook Rafinha van Barcelona zit in de selectie.

Nieuwe club voor Lazovic
Voormalig PSV-aanvaller Danko Lazovic heeft een nieuwe club gevonden. Vanaf komend seizoen speelt de Serviër bij het Hongaarse Videoton FC. Lazovic vertrok deze winter naar Olimpia Ljubljana in Slovenië, maar wegens administratieve problemen kon de aanvaller daar niet aan de bak.

Catalanen willen duel met Ajax
De Catalaanse voetbalbond maakt zich sterk voor een wedstrijd ter nagedachtenis van Johan Cruijff. Het voorstel is om een vriendschappelijk duel tussen een elftal van Catalonië en Ajax te spelen. Dat heeft Subies Andreu, de voorzitter van de voetbalbond van Catalonië, laten weten aan Sport.

NAC krijgt boete
Vanwege het onder andere afsteken en gooien van vuurwerk, gooien van bier en spreekkoren tijdens het play-offduel met Willem II heeft NAC een boete gekregen van de KNVB. De Bredanaars moeten vijfduizend euro betalen. NAC gaat niet in beroep. 'Die keuze is mede gebaseerd op het feit dat bij een beroep ook een zwaardere straf kan worden opgelegd, gelet op enkele voorvallen van het recente seizoen', schrijft de club op de eigen website.

Demmers volgt Kalezic naar Saoedi-Arabië
Dennis Demmers gaat aan de slag in Saoedi-Arabie. Bij Al-Taawoun wordt hij assistent van Darije Kalezic, meldt De Stentor. Voor Demmers is het zijn eerste voetbalklus na zijn ontslag eerder dit jaar bij Go Ahead Eagles. Kalezic vertrok naar de woestijn na onenigheid met Roda JC.