'Paris Saint-Germain vervangt Van der Wiel snel met Belg van zeven miljoen'

'Paris Saint-Germain vervangt Van der Wiel snel met Belg van zeven miljoen'

29-06-2016 10:50
4

De Belgische EK-gangers zijn in trek op de transfermarkt. Thomas Meunier speelde zich na de eerste wedstrijd tegen Italië (2-0) verlies in de basis en staat nu in concrete belangstelling van Paris Saint-Germain.

Dat meldt L'Equipe woensdag. De Franse krant schrijft dat de transfer zo goed als rond is. De onderhandelingen tussen Paris Saint-Germain en Club Brugge, de club van Meunier, zouden al vergevorderd zijn. Vooral nieuwbakken hoofdcoach Unai Emery dringt aan op de komst van de Rode Duivel.

Meunier moet in de Franse hoofdstad de opvolger worden van Gregory Van der Wiel, die uit zijn contract loopt. Hij is op weg naar Fenerbahçe. Met het vrijgekomen salaris van Van der Wiel kan PSG er snel in slagen om Meunier op te pikken. In Frankrijk wordt gerept over een transfersom van zeven miljoen euro.

Opvallend is dat PSG en Meunier niet tot na het EK in Frankrijk willen wachten. De Belgische back zou dinsdag persoonlijk naar Parijs zijn afgereisd om de details rond zijn contract te bespreken. Op dezelfde dag trainde hij nog met zijn ploeggenoten van België, dat in de kwartfinale staat.