'Leicester City en Tottenham Hotspur melden zich voor IJslandse EK-held'

'Leicester City en Tottenham Hotspur melden zich voor IJslandse EK-held'

29-06-2016 11:12
6

De megastunt van IJsland in de achtste finale van het EK brengt een hoop teweeg in Engeland. Amper bekomen van de schrik, tonen woensdag Leicester City en Tottenham Hotsur interesse in één van de IJslandse helden.

Het gaat volgens kwaliteitskrant The Guardian om Ragnar Sigurdsson, die maandagavond na de 2-1 zege van IJsland op Engeland tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen door de UEFA. De verdediger, die sinds 2014 onder contract staat bij het Russische Krasnodar, maakte de 1-1.

Het doelpunt en de sensationele vorm van IJsland op het EK leveren hem de belangstelling van Tottenham en kampioen Leicester op. De twee Premier League-clubs hebben reeds contact gelegd met het management van de verdediger, met de vraag of hij beschikbaar is voor een zomertransfer. Ook Liverpool zou in de markt zijn.

Sigurdsson mag met zijn dertig jaar een laatbloeier worden genoemd. Hij begon op twintigjarige leeftijd als prof bij Fylkir en belandde vervolgens bij IFK Göteborg en FC Kopenhagen. Krasnodar telde twee jaar geleden vier miljoen euro neer voor Sigurdsson. Over de huidige vraagprijs is niets bekend.