Excelsior-'pensionado' stopt op 27-jarige leeftijd: Niemand tegengekomen

Excelsior-'pensionado' stopt op 27-jarige leeftijd: "Niemand tegengekomen"

29-06-2016 11:27
1

De gewonnen seizoensafsluiter van Excelsior tegen SC Cambuur (0-2) op 8 mei was het laatste kunstje van Daan Bovenberg als profvoetballer. De verdediger zette op 27-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan. Het hoe en waarom legt hij woensdag uit.

Bovenberg is naar eigen zeggen toe aan iets nieuws. "Voor de buitenwereld klinkt het misschien apart, maar voor mij is het eigenlijk heel logisch", zegt hij bij Radio 1. "Ik heb voetbal altijd gezien als een ontzettend mooie manier om mezelf te ontwikkelen. En nu heb ik het idee dat ik op een punt ben gekomen dat ik daarin stil kom te staan."

Het besluit van de gestopte verdediger wekte binnen de voetbalwereld, waarvan hij door zijn tot 1 juli lopende contract officieel nog twee dagen deel uitmaakt, veel onbegrip. "Ik ben inderdaad niemand tegengekomen die net zo in het voetbal staat als ik."

"Mijn teamgenoten snapten mij ook lang niet altijd. Het is trouwens niet zo dat ik me niet prettig voel in de voetbalwereld, maar het is een wereld die aparte kanten heeft. Soms dacht ik wel eens: moet dat nou zo?", besluit Bovenberg. "Het is heel leerzaam geweest en het heeft me gevormd tot wie ik ben."