Update: Beerens-transfer valt in het water: Hij komt echt niet meer

Update: Beerens-transfer valt in het water: "Hij komt echt niet meer"

03-07-2016 20:05
7

Roy Beerens staat voor een transfer binnen Duitsland. Hertha BSC heeft woensdag een akkoord bereikt met VfB Stuttgart over een verkoop van de 28-jarige aanvaller.

Beerens maakte twee jaar geleden de overstap van AZ naar Hertha, kwam in zijn debuutseizoen veel aan spelen toe, maar raakte afgelopen jaar op een zijspoor. Een vertrek uit Berlijn zit daardoor al langer in het vat voor de aanvaller. Daar lijkt het volgens De Telegraaf nu ook snel van te gaan komen.

De krant meldt woensdag dat Hertha een akkoord heeft bereikt met Stuttgart over de transfer van Beerens. De speler en zaakwaarnemer Dick van Burik zijn nu in onderhandeling over de persoonlijke voorwaarden in de deal. De bedoeling is een vierjarig contract af te sluiten.

Met Stuttgart komt Beerens terecht bij een club die in wederopbouw is. De kampioen van 2007 degradeerde in mei uit de Bundesliga, na een zwaar teleurstellende zeventiende plek in de eindrangschikking.

Update 3/7 20.05: De transfer van Beerens naar Stuttgart gaat toch niet door. Jos Luhukay, de Nederlandse trainer van de Bundesliga-degradant, heeft dat zondag laten weten aan BILD. "Het is definitief. Hij komt echt niet meer naar Stuttgart." Hertha BSC was er met Stuttgart al uit over een transfersom. Waarschijnlijk is er tijdens de contractonderhandelingen met Beerens zelf dus een kink in de kabel gekomen.