We vinden het bijzonder jammer dat De Graafschap het zó op de man speelt

"We vinden het bijzonder jammer dat De Graafschap het zó op de man speelt"

29-06-2016 12:32
57

De verhoudingen tussen de KNVB en De Graafschap staan sinds woendagochtend verder op de scherp. De aankondiging van de Eredivisie-degradant om de onafhankelijkheid van de beroepscommissie licentiezaken te onderzoeken, wekt ergernis in Zeist.

De beroepscommissie bepaalde twee weken geleden dat FC Twente tóch in de Eredivisie mag blijven, waardoor De Graafschap definitief degradeerde. Het daaropvolgende onderzoek van de Doetinchemse club naar de onafhankelijkheid van twee leden van diezelfde beroepscommissie is tegen het zere been van KNVB.

"We vinden het bijzonder jammer dat De Graafschap - en met name de advocaat - het zo op de man speelt", reageert woordvoerder Koen Adriaanse van de KNVB tegenover Voetbal International. "Ze zijn zó op zoek naar de achtergronden van die leden... Dat is in onze ogen onnodig. Het past niet bij een mooie club als De Graafschap, met een grote achterban. Hier herkennen wij die club niet in."

Adriaanse noemt het bovendien 'gek' dat De Graafschap klaagt, omdat de club zélf groen licht heeft gegeven voor de aanstelling van de leden in de beroepscommissie. Tegelijkertijd is er begrip. "Ik begrijp hun teleurstelling absoluut. En ook wij als KNVB zullen onze rol in deze hele zaak gaan evalueren, zoals alle betrokkenen dat zullen moeten doen."