Willems wil weg: vijf mooie transferopties voor de linksback van Oranje

Willems wil weg: vijf mooie transferopties voor de linksback van Oranje

29-06-2016 14:00
19

AS Monaco wil hem graag contracteren, maar Jetro Willems (22) heeft blijkbaar zijn zinnen gezet op een mooie transfer naar de Engelse of Spaanse competitie. Bij welke clubs uit de Premier League en de Primera Division is of komt er eventueel een plekje vrij voor de linksback van PSV en Oranje? VoetbalPrimeur werpt vijf suggesties op. 

Manchester City
Acht á tien miljoen euro hoopt PSV te verdienen aan Willems - een fooi natuurlijk voor de puissant rijke eigenaren van Manchester City. Scouts van de nummer vier van de Premier League zouden afgelopen seizoen regelmatig op de tribune hebben gezeten in Eindhoven. Met Aleksandar Kolarov en Gaël Clichy heeft City twee linksbacks onder contract staan die beiden de dertig reeds gepasseerd zijn. Grote kans dus dat Pep Guardiola op zoek gaat naar vers bloed. 

Atlético Madrid
Na vijf seizoenen in Eindhoven hoopt Willems op een mooie move naar Engeland of Spanje. FC Barcelona, Real Madrid? Laten we eerlijk zijn: Jordi Alba of Marcelo zal de assistkoning van PSV niet snel uit de basis spelen. Die mogelijkheid ligt er wél bij verliezend Champions League-finalist Atlético Madrid. Zo'n geweldenaar is Filipe Luis natuurlijk niet. Willems als linksback in die fraaie vechtmachine van Diego Simeone - wij zien het al helemaal voor ons. 


https://gyazo.com/ec91524b5726ec794ae2366e8e898fb7

Swansea City
The Swans zijn al enkele seizoenen één van de beter voetballende teams van de Premier League. De formatie uit Wales legt altijd verzorgd, aanvallend voetbal op de mat. Backs komen veel aan de bal en worden aangemoedigd om mee op te stomen. Bovendien: dankzij een recente overname én de lucratieve tv-deal in de Premier league vallen er genoeg ponden te besteden. Als Willems per se naar een club wil die jaarlijk Europees voetbal speelt, dan valt de Swansea-optie af. Maar een basisplaats bij een prachtige middenmoter in de populairste competitie ter wereld is ook iets waard, toch?

Valencia
De jaren dat Valencia zichzelf een serieuze titelkandidaat mocht noemen, liggen ver achter ons. Bestuurlijke chaos, ontslagen trainers, miskopen: de landskampioen van 2004 is inmiddels een grauwe middenmoter. Toch heerst er optimisme in Mestalla. Trainer Pako Ayestarán deed het uitstekend als opvolger van de geflopte Gary Neville en spelers als Alves, Mustafi, Gomes en Alcácer zouden bij geen enke topclub misstaan. Linksback José Luis Gayà - één van de grootste talenten van Spanje - wordt gevolgd voor Real Madrid en Chelsea. Een buitenkansje voor Jetro. 

Liverpool
Tal van linksbacks zijn de afgelopen maanden gelinkt aan Liverpool. Jürgen Klopp schijnt het namelijk niet te zien zitten in Alberto Moreno. Ook de naam van Willems zingt rond op Anfield. Geld zat bij The Reds, die deze week doodleuk 35 miljoen op tafel legden voor Sadio Mané (Southampton) en in de komende twee maanden ongetwijfeld nog veel meer geld in de transfermarkt gaan pompen.